HOOFDDORP - Sony heeft in een officiële verklaring gewaarschuwd voor diefstal van persoonlijke gegevens nadat het PlayStation Network vorige week is gehackt.

Dat doet Sony via zijn PlayStation Blog; ook zal het bedrijf alle leden van het PlayStation Netwerk een e-mail sturen.

Sony vreest dat hackers middels een aanval vorige week woensdag persoonlijke gegevens van PlayStation 3-bezitters hebben bemachtigd.

Hieronder bevinden zich onder andere naam, adres, geboortedatum en PlayStation Network-wachtwoord. Sony acht het minder waarschijnlijk dat opgeslagen creditcardgegevens zijn gestolen, maar sluit het evenmin uit.

Maatregelen

Sony stelt een aantal maatregelen voor die leden van het PlayStation Network kunnen ondernemen om te voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van de bemachtigde gegevens. Het bedrijf waarschuwt klanten bijvoorbeeld niet in te gaan op verdachte oproepen via telefoon of e-mail.

Ook adviseert Sony iedereen om zijn creditcardrekening extra goed in de gaten te houden.bWanneer het PlayStation Network weer online is, doen gebruikers er goed aan om hun wachtwoord te veranderen, waarschuwt het bedrijf.

Als gebruikers op het PlayStation Network dezelfde combinatie van e-mailadres en wachtwoord gebruiken als op andere websites, raadt Sony mensen aan de inloggegevens op die websites ook aan te passen.

Onderzoek

Sony rondt momenteel, samen met een externe partner die direct na de hackaanval werd ingeschakeld, het onderzoek naar de aanval af. Het bedrijf verwacht dat het nog maximaal een week kan duren voordat spelers weer gebruik kunnen maken van de online diensten van de PlayStation 3 en PlayStation Portable.

Volg de reactie op Twitter via NUlive.