AMSTERDAM - Tot en met eind maart zijn wereldwijd 3,6 miljoen exemplaren van de Nintendo 3DS verkocht. Dat heeft Nintendo maandag bekendgemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers. De gamegigant had verwacht vier miljoen stuks van de spelcomputer te verkopen.

Sinds eind februari is de Nintendo 3DS verkrijgbaar in Japan, terwijl de 3D-spelcomputer eind maart in Europa en de Verenigde Staten is verschenen.

In Europa is de Nintendo 3DS in zijn openingsweekend 303 duizend keer verkocht. Dit kalenderjaar wil de gamegigant 16 miljoen 3DS-spelcomputers verkopen.

Verwachtingen

Nintendo doet het beter dan dat marktanalisten hadden verwacht. Na de lancering van de 3DS stelden velen hun verwachtingen rond de spelcomputer bij. Analisten hadden de verkoop van de 3DS op 3,2 miljoen verkochte exemplaren geschat.

Wereldwijd zijn op dit moment 9,43 miljoen 3DS-spellen verkocht. Gemiddeld heeft elke gamer 2,6 spellen voor de Nintendo 3DS gekocht.

Met meer dan een miljoen verkochte exemplaren zijn Super Street Fighter IV: 3D Edition en Nintendogs + Cats de populairste titels voor de nieuwste spelcomputer.