AMSTERDAM - De bedenker van de Nintendo Wii en Super Mario ziet high definition als de logische volgende stap voor Nintendo.

Shigeru Miyamoto liet in een donderdag gepubliceerd interview met Spits weten dat de gamegigant zijn gebruikers opnieuw wil verrassen.

Met deze beelden in hogere resolutie moet de nieuwe Nintendo-spelcomputer zich volgens geruchten kunnen meten met de Playstation 3.

"We wilden eerst wachten tot er voldoende HD-tv's in de huishoudens aanwezig waren", zegt de Steven Spielberg van de game-industrie tegen de krant. Nintendo is altijd bezig met nieuwe spelcomputers. "Onze volgende gameconsole krijgt opnieuw eigenschappen die je niet gewend bent", verzekert hij.

Geruchten

Sinds de gamegigant eind maart de 3D-spelcomputer Nintendo 3DS op de markt bracht, duiken met enige regelmaat geruchten op over de opvolger van de Nintendo Wii.

Verschillende gamestudio's, waaronder Grand Theft Auto-ontwikkelstudio Rockstar Games, zouden de opvolger van de Wii al in bezit hebben om spellen te maken.

Naar verluidt ondersteunt de opvolger van de Nintendo Wii HD-beelden, een betere bewegingsbesturing dan die van de Wii en speciale controllers met een aanraakscherm. Miyamoto wilde tegenover Spits niet ingaan op deze geruchten.