AMSTERDAM - Gamestudio Spicy Horse heeft het tien jaar oude American McGee's Alice omgebouwd voor de Playstation 3 en Xbox 360. Bij aanschaf van het duistere avonturenspel Alice: Madness Returns krijgen spelers een code waarmee het origineel gedownload kan worden.

Dat schrijft het Britse magazine Computer And Videogames.

Volgens het magazine gaat het in ieder geval om de Xbox 360- en Playstation 3-exemplaren. Het is niet duidelijk of pc-bezitters ook een downloadcode krijgen voor het spel.

Alice: Madness Returns en American McGee's Alice zijn duistere games geïnspireerd op het verhaal Alice in Wonderland van Lewis Carroll uit 1865.

Sinds het originele boek zijn diverse films en boeken gewijd aan het verhaal, met Tim Burtons interpretatie van het verhaal als meest recente herinnering.

Wonderland

In Alice: Madness Returns wordt het blonde meisje, elf jaar na haar eerste avonturen in Wonderland, vrijgelaten uit een psychiatrische inrichting. Wanneer ze nog niet helemaal in orde blijkt te zijn, keert ze terug naar Wonderland om de dood van haar ouders te verwerken.

Door haar geestelijke problemen verandert de fantasiewereld al snel in een gestoord universum waarin de speler moet strijden om bewoners van Wonderland te redden.