HOOFDDORP - Uitgever en ontwikkelaar Square Enix wil een tweede studio openen in Canada ter voorbereiding op de opvolgers van de PlayStation 3, Wii en Xbox 360. Dat schrijft La Presse.

"Nieuwe spelcomputers van Microsoft, Sony en Nintendo vereisen meer aandacht en meer personeel. We willen goed voorbereid zijn", vertelt Stéphane D'Astous van Eidos Montreal aan La Presse.

Square Enix onderhandelt met de authoriteiten in Quebec over een locatie voor de nieuwe studio. Dit kan Montréal zijn, net als de Eidos Montreal-studio, maar ook Vancouver of Toronto; in mei wordt hier een besluit over genomen. Er werken momenteel 330 mensen bij Eidos Montréal, de nieuwe studio zou 100 extra banen creëren.

De tweede studio in Canada wordt naar verwachting in 2012 geopend. Volgens recente geruchten lanceert Nintendo in dat jaar ook zijn nieuwe spelcomputer.

Deze console, onofficieel ook Wii 2 of Wii HD genoemd, zou een bewegingsgevoelige controller krijgen met een ingebouwd touchscreen en rekenkracht die net iets beter of veel beter is dan die van de Xbox 360 en PlayStation 3. Opvolgers van de spelcomputers van Microsoft en Sony laten naar verwachting langer op zich wachten.