HOOFDDORP - Spelers die Socom: Special Forces tweedehands kopen, krijgen te maken met een aantal beperkingen. Dat vertelt Jeremy Dunham, communitymanager van ontwikkelaar Zipper Interactive.

Enkele features worden verkregen met een code in de verpakking van de game die eenmalig te gebruiken is.

Wanneer deze code is gebruikt, kan een eventuele volgende bezitter van het spel deze features vrijkopen in de PlayStation Store voor 14,99 dollar.

De features worden verzameld onder de noemer Socom Pro. Pro-spelers krijgen toegang tot speciale playlists die voortdurend worden aangepast. Ook krijgen zij twee andere wapens: de M-16 en AK-47.

In de toekomst zullen mensen die geen Pro-features hebben uitgesloten worden van exclusieve multiplayer-maps, diverse toevingen aan de coöperatieve modus, Pro-ranglijsten en meer.

SOCOM: Special Forces

SOCOM: Special Forces is een tactische shooter die zich afspeelt in Zuid-Oost Azië. Een legereenheid heeft een belangrijke waterweg ingenomen en vormt daarmee een bedreiging voor de wereldeconomie. Het is aan de speler om de waterweg te heroveren. Naast een verhaalmodus beschikt SOCOM: Special Forces over een multiplayermodus voor 32 man en biedt PlayStation Move-ondersteuning.