AMSTERDAM - Gamers kunnen eind dit jaar hun eigen avonturen in de actiegame Uncharted 3: Drake's Deception delen met vrienden.

Dat heeft gamestudio Naughty Dog bekendgemaakt tegenover het Amerikaanse magazine USA Today.

Facebook en Youtube zijn direct in het spel verwerkt, waardoor gamers filmpjes en verhalen online kunnen plaatsen en avonturen van hun vrienden direct kunnen bekijken in de game.

Het integreren van Youtube en Facebook in videogame gebeurt vaker, maar is meestal beperkt tot het exporteren van een statusupdate, screenshot of filmpje. In de nieuwste game van Naughty Dog hoeven gamers het Playstation 3-spel niet te verlaten om filmpjes te maken, te bekijken of te chatten met hun vrienden.

PlayStation Netwerk

"Het is ons doel te zorgen dat je net zo met je Facebook-vrienden kunt communiceren als met je Playstation Netwerk-vrienden", zegt covoorzitter Christophe Balestra van de gamestudio.

Daarnaast wil de gamestudio beloningen uitdelen aan gamers die reageren op elkaars berichten. Wanneer een speler een screenshot of filmpje plaatst, zouden de eerste vijf gamers die reageren bijvoorbeeld een nieuw kledingstuk voor hun personage kunnen krijgen.

Ongewenste berichten

In het tweede deel van Uncharted integreerde de gamestudio statusupdates voor Twitter en Facebook op basis van de progressie die een speler boekte in de game. Dit zorgde voor een grote hoeveelheid ongewenste berichten, wat de gamestudio deed besluiten de functie uit te schakelen.

Uncharted 3: Drake's Deception verschijnt dit najaar alleen op de Playstation 3. In de hoofdrol van de actiegame staat Nathan Drake, een Indiana Jones-achtige avonturier die op zoek is naar de verloren stad Iram of the Pillars.