AMSTERDAM - De Amsterdamse gamestudio Virtual Fairground heeft faillissement aangevraagd. Als gevolg van het faillissement verliezen achttien mensen hun baan.

De gamestudio was verantwoordelijk voor het online webspel Club Galactik, gemaakt op basis van de tekenfilmserie Galactik Football.

Tegenvallende bezoekersaantallen voor het webspel en opdrachtgevers die projecten annuleerden, zorgden in december voor financiële problemen bij de gamestudio.

De directie besloot toen enkele onderdelen van Virtual Fairground af te stoten, daarnaast stapte medeoprichter Maarten Brands op.

Playlogic

Goosens had een nieuw plan geschreven om het bedrijf te redden, maar geldschieters zagen daar niets in. "Dan is het een te groot risico om in de huidige opzet door te gaan", meent Goosens. Tot een doorstart zal het dan ook niet komen.

Virtual Fairground is niet het eerste Nederlandse gamebedrijf dat failliet gaat. Vorig jaar ging de Nederlandse game-uitgever Playlogic over de kop. Begin dit jaar kwam er een einde aan het sprookje van gamestudio thePharmacy uit Uden.