HOOFDDORP - Battlefield 3-ontwikkelaar Dice verlangt naar eigen zeggen wanhopig naar nieuwe spelcomputers van Sony en Microsoft. De techniek is er klaar voor, zegt Dice' executive producer Patrick Bach in een interview met CVG.

Ik weet niet wat [Microsoft en Sony] denken, maar we zijn zeker wanhopig om de stap te maken naar de volgende generatie", vertelt Bach.

"Ik denk dat Battlefield 3 er al uit zal zien als een game voor de volgende generatie. En de technologie die we bouwen, het hele Frostbite 2-systeem - de animaties, audio, alles - probeert op een paar jaar in de toekomst te mikken, in plaats te kijken naar wat we nu hebben."

"We zijn er al. Als [Microsoft en Sony] morgen een nieuwe spelcomputer uitbrengen, dan kan onze engine zich schalen naar dat platform, omdat we niet alleen hebben gekeken naar de PC-technologie van het moment, maar ook speculeren over wat er in de toekomst gaat gebeuren."

"Dus alles, van onze streaming-technologie tot onze rendering-technologie is schaalbaar op toekomstige platformen."

Battlefield 3

Bach vertelt dat Battlefield 3 het uiterste uit de PlayStation 3 en Xbox 360 perst. De video's die tot nu toe zijn vrijgegeven van de shooter, zijn allemaal afkomstig van de PC-versie.

De graphics die hierin getoond worden zijn niet mogelijk op de huidige generatie spelcomputers. Desondanks denkt Bach dat Battlefield 3 een van de mooiste games van dit jaar zal zijn op Xbox 360 en PlayStation 3. 

Niet alleen zijn de graphics op de spelcomputers minder mooi dan op goede PC's, ook kunnen er minder mensen tegelijk gamen in een multiplayerpotje op de Xbox 360- en PlayStation 3-versies. Op de PC kunnen tot 64 mensen het tegen elkaar opnemen, op de spelcomputers is dat 24.