HOOFDDORP - Homefront is meer dan zijn recensiecijfers; deze cijfers moeten daarom niet gebruikt worden om het succes van Homefront te meten. Dat zegt THQ's Danny Bilson in een interview met IGN.

Op recensieverzamelsite Metacritic scoort Homefront een gemiddelde van 70 uit 100. "Er zijn meer dan twintig reviews die een cijfer boven de 80 geven aan Homefront, een paar haters en een paar middelmatige reviews", zegt Bilson.

"De game is niet een '71'. Je kunt wiskunde niet toepassen op kunst". Volgens Bilson storen de reviews hem minder dan een maand geleden; hij denkt nu dat ze minder invloed hebben op het succes van een game. 

"Als Homefront wereldwijd gezien werd als een slecht spel zouden we kunnen zeggen: 'Oké, dat heeft dus niet gewerkt", vertelt hij. "Gezien de vijftig uiteenlopende reviews kun je zeggen dat we een spel gecreëerd hebben met een eigen mening, iets wat al bijna controversieel is."

Concurrentie

Volgens Bilson was het nooit de bedoeling om met Homefront concurrentie te bieden voor grote shooters zoals Call of Duty. "Onze missie was om een gespreksonderwerp te zijn." Een doel wat volgens hem bereikt is. "Heb ik liever dat we controversieel zijn? Nee, ik heb liever dat iedereen het spel leuk vindt."