HOOFDDORP - Sony Computer Entertainment America en hacker George 'Geohot' Hotz hebben een schikking getroffen in de zaak omtrent het hacken van de PlayStation 3.

Dit meldt Sony op de Amerikaanse PlayStation Blog.

Als onderdeel van de schikking krijgt Hotz een rechterlijk bevel waarin staat dat hij permanent moet stoppen met het distribueren van software en informatie die te maken hebben met het hacken van de PlayStation 3.

In het persbericht spreken beide partijen uit tevreden te zijn met de schikking.

Eigendom beschermen

"Sony is blij dat het de procesvoering achter zich kan laten”, zegt Riley Russell, het hoofd van Sony’s advocatenteam. "Onze motivatie om het proces te starten was om ons eigendom en onze klanten te beschermen. Wij geloven dat deze schikking en het rechterlijk bevel dat doel bereiken."

Hotz zegt zelf: "Het was nooit mijn doel om problemen te veroorzaken voor gebruikers of om piraterij eenvoudiger te maken. Ik ben blij dat dit proces nu achter me ligt."

Anonymous

In het persbericht wordt nog eens benadrukt dat Hotz niets te maken heeft met de recente hackersaanval op het PlayStation Network en de websites van Sony.

Die aanvallen waren afkomstig van de online 'hacktivisten'-groepering Anonymous. Deze groep heeft online de aanval geopend op Sony, vanwege de rechtszaak tegen Hotz. Anonymous heeft op zijn website nog niet gereageerd op de schikking tussen Sony en Hotz.

Beveiliging

Hotz was aangeklaagd door Sony wegens het uitbrengen van een hack die de beveiliging van de PlayStation 3 omzeilt. Met deze hack is het mogelijk om illegaal verkregen games op de spelcomputer af te spelen.

Hotz zegt echter dat hij de hack niet heeft uitgebracht om gamepiraterij te bevorderen, maar om consumenten controle te geven over hun eigen eigendom, in dit geval de PS3.