HOOFDDORP - Een massively multiplayer online-game van Mass Effect zou een logische volgende stap zijn voor de franchise. Dat zegt uitvoerend producent Casey Hudson, meldt VG247.

Veel mensen vertellen dat ze graag een MMO zouden zien van Mass Effect en dat past volgens Hudson goed binnen het universum.

"Een deel van wat je [in Mass Effect] probeert te doen is het universum redden, zodat je erin kunt leven. [...] Het moet dan wel een wereld zijn dat de moeite waard is om te redden. Ik denk dat Mass Effect die kwaliteit heeft. Dus als je de Reapers verslaat en dat wint, zou het dan niet fantastisch zijn om gewoon in de Citadel te leven of een schip te pakken naar Omega? Dat is logisch."

Multiplayer

BioWare wil in ieder geval een soort multiplayermodus naar Mass Effect brengen, maar heeft hierover nog niets besloten. "We denken na over een logische manier waarop mensen Mass Effect kunnen ervaren met hun vrienden", vertelt Hudson.

"We hebben nog niets bedacht om dat te doen, dus we kunnen ook nog niets aankondigen. Maar natuurlijk is multiplayer iets dat we als bedrijf meer willen doen in de toekomst."