AMSTERDAM - Activistengroep Anonymous staakt de aanvallen op het PlayStation Network, omdat de groep naar eigen zeggen geen Sony-klanten wil benadelen.

"We realiseren ons dat het geen goed idee is om onze pijlen te richten op het PSN. Daarom hebben we tijdelijk onze actie gestaakt, tot wij een methode vinden die geen hevige impact heeft op de klanten van Sony", schrijft de groepering in een verklaring.

Ze benadrukken alleen Sony te willen raken, niet de klanten. "Anonymous staat aan jullie kant, wij staan op voor jullie rechten. We willen de klanten van Sony niet aanvallen."

"De aanval is enkel en alleen gericht op Sony en we doen ons best om de gamers niet meer te benadelen, aangezien dit haaks op onze doelen staat. Als we overlast hebben veroorzaakt, weet dan alsjeblieft dat dit niet ons doel was."

Stabiliteit

Anonymous viel afgelopen week het PlayStation Network en verschillende websites van Sony Computer Entertainment aan met een hackaanval.

Sony heeft inmiddels in een officiële verklaring toegegeven dat de instabiliteit van het PlayStation Network de afgelopen dagen mogelijk komt door een cyberaanval van buitenaf. Sony werkt momenteel aan het herstellen van de servers. Eerder gaf Sony aan bezig te zijn met onderhoud waardoor de instabiliteit werd veroorzaakt.

Aanval

De aanval van Anonymous, waardoor ook enkele websites van Sony offline werden gehaald, diende als vergelding voor het feit dat Sony onder meer de PlayStation 3-hacker George 'Geohot' Hotz strafrechterlijk vervolgt.

Anonymous maakte gisteren bekend dat een deel van de groep, onder de naam SonyRecon, enkele kopstukken van Sony Computer Entertainment nu persoonlijk wil raken. In de verklaring van vandaag legt Anonymous uit dat die groep een splintergroepering is en dat niet iedereen binnen Anonymous achter deze acties staat.

SonyRecon is van plan om medewerkers van Sony Computer Entertainment het leven moeilijk te maken door middel van verschillende tactieken. Een daarvan is het plaatsen van een advertentie op Craigslist, de Amerikaanse variant op Marktplaats, waarin gratis seks aangeboden wordt. De advertentie lijkt van een negentienjarige vrouw te komen met het telefoonnummer en de adresgegevens van een Sony-medewerker.