HOOFDDORP - Sony's Next Generation Portable, de opvolger van de PSP, is perfect voor zogeheten massively multiplayer online-games (MMO's).

Dat zegt John Smedley, hoofd van MMO-studio Sony Online Entertainment, in een interview.

Smedley werd gevraagd of gratis speelbare MMO's ooit kunnen werken op een spelcomputer. Hij ziet de NGP, evenals de PlayStation 3, als een perfect apparaat voor deze free-to-play-games. Desalniettemin moet er nog wel een perceptieverandering plaatsvinden onder consumenten, meent hij.

Kwaliteit

"Mijn gevoel zegt me dat [free-to-play], net als op PC, een steeds belangrijker onderdeel van deze business wordt. Er zijn veel mensen die free-to-play in het verleden associeerden met minder kwaliteit - en simpel gezegd klopt dat beeld niet meer. Er zijn veel free-to-play games die geweldig zijn", aldus Smedley.

"Het is nog te vroeg om dit met zekerheid te zeggen, maar ik denk dat je free-to-play games langzaam maar zeker op de spelcomputers zult zien. Mensen gaan zich realiseren dat het aantrekken van steeds meer spelers naar hun games met een dergelijk businessmodel zal helpen; het wordt gewoon een toevoeging op het Blu-ray-businessmodel."