HOOFDDORP -  Nederlandse winkels melden dat de Nintendo 3DS niet wordt geretourneerd door ontevreden klanten. Dat blijkt uit een rondvraag van Gamer.nl na berichten uit Groot-Brittannië dat 3DS-gebruikers massaal hun handheld terugbrachten vanwege duizeligheid en hoofdpijn.

Geen enkele van een zevental gameshops, waaronder winkels van Game Mania, Bart Smit, Nedgame en Dimension Plus, heeft een verkochte 3DS moeten terugnemen van een klant met lichamelijke klachten.

Gamer.nl deed de steekproef nadat het Britse tabloid The Sun op dinsdag op zijn voorpagina beweerde dat duizenden gamers hun 3DS terugbrachten na klachten van duizeligheid en hoofdpijn. Volgens Nintendo kloppen de beweringen van The Sun niet.

Hoofdpijn

Volgens het tabloid is de 3DS een recordaantal keer geretourneerd nadat spelers hoofdpijn en duizeligheid zouden hebben ervaren na te hebben gespeeld met apparaat.

De krant citeert een bericht van een gamer die op een forum hierover vertelt: "Toen ik de mijne terugbracht naar de GAME in Bexleyheath hadden de winkelier en ik eerst een discussie, maar ik weet hoe ik moet argumenteren en bij m'n punt moet blijven. Toen hij akkoord ging, kletsten we verder en zei hij dat veel 3DS'en werden teruggebracht, meer dan bij iedere andere productlancering."