AMSTERDAM - De release van Sony's Next Generation Portable (NGP) wordt misschien uitgesteld als gevolg van productieproblemen door de aardbeving en tsunami in Japan.

Dat zegt Jack Tretton, CEO van Sony Computer Entertainment America.

"Het kan de druppel zijn waardoor we moeten zeggen 'misschien kunnen we hem slechts op één markt uitbrengen tegen het einde van dit jaar'", zei Tretton in een interview met Bloomberg.

Welke markt dit dan zou zijn, zegt hij niet. In het verleden zijn Sony-spelcomputers altijd als eerste uitgebracht in Japan. Door de vertragingen die Japanse gamemakers echter ondervinden door de gebeurtenissen in hun land, is het wellicht mogelijk dat de NGP als eerste in de Verenigde Staten wordt uitgebracht.

Nintendo 3DS

Volgens Edward Woo, analist bij Wedbush Morgan, kan dit Sony's kans op succes verkleinen. "Het legt de lat hoger van de competitieve problemen die Sony moet zien te overkomen. Zoals het nu staat, komt de NGP al bijna acht maanden na de Nintendo 3DS uit; een vertraging zou daar een jaar van kunnen maken, wanneer de iPad 3 wellicht ook uitkomt."