HOOFDDORP - Ninja Gaiden 3 moet toegankelijker worden dan de voorafgaande Ninja Gaiden-spellen en krijgt een multiplayermodus. Dit vertelt projectleider Yosuke Hayashi aan PlayStation: The Official Magazine.

De multiplayer zal "complex" zijn, verdere details hierover ontbreken echter. Hayashi zegt wel de moeilijkheidsgraad van Ninja Gaiden 3 gelijk te willen houden met die van zijn voorgangers, maar tegelijkertijd het spel toegankelijker te maken voor nieuwe spelers.

"We weten dat veel fans een goed gevoel bij de moeilijkheidsgraad hebben, maar we pakken het deze keer een beetje anders aan", vertelt hij. 

"Het is niet dat we het makkelijker willen maken - alles behalve dat. We willen een groot spel maken waar iedereen plezier mee kan beleven. Tegelijkertijd willen we de hardcore gamers het gevoel geven gewaardeerd te worden door ons." 

Duisterder

Hayashi vertelt dat spelers in het nieuwe deel een duisterdere Ryu mogen verwachten. Emoties en gevoelens zullen een grotere rol spelen in de game.

"Er zullen geen nieuwe, speelbare personages zijn; we gaan ons meer concentreren op Ryu Hyabusa's leven en levensstijl", vertelt hij.

"Het is belangrijk dat mensen zich realiseren dat geweld niet alleen om bloed en gore gaat."

Tactisch

In Ninja Gaiden gaan spelers stijlvol het gevecht aan met meerdere vijanden door een keur aan wapens en verschillende vaardigheden tactisch in te zetten.

De Ninja Gaiden-games staan bekend om zijn hoge moeilijkheidsgraad en vooral bij eindbazen moeten spelers alle zeilen bijzetten om deze te verslaan.