HOOFDDORP - Tachtig procent van Batman: Arkham City's gameplay zal zich afspelen op de straten van Arkham City. Dat vertelt Dax Ginn, marketingmanager bij ontwikkelaar Rocksteady Studios, aan PSM3 Magazine.

"Binnengebieden zijn gekoppeld aan specifieke missies, maar tachtig procent van de game speelt zich af op straat. Dat betekent dat je vanaf het begin gewoon de stad kunt  ontdekken", vertelt Ginn.

Volgens Ginn is het maken van de grote wereld in Batman: Arkham City een grote technische en creatieve uitdaging. Rocksteady heeft zijn team daarom uitgebreid van de 65 man die aan Batman: Arkham Asylum hebben gewerkt, naar 97 personen.

Ginn benadrukt dat de grotere spelwereld en het vergroten van Batmans bewegingsvrijheid in de game niet ten koste gaan van de plot.

"Ons doel was niet om zomaar een groter spel te maken. We willen het vullen met content en er is geen betere wereld dan het Batman-universum om inspiratie uit te halen."

Arkham City

In Batman: Arkham City neemt Batman het voor de tweede keer op tegen de gestoorde Joker, die samen met zijn handlangers de stad Gotham City terroriseert. Helaas voor die arme Joker is hij wel een dagje ouder geworden.