HOOFDDORP - Angry Birds is nog niet op Xbox 360 te vinden, wegens Microsofts restricties voor digitale content. Dat vertelt Peter Vesterbacka, baas van ontwikkelaar Rovio Mobile, in een interview met MCV.

Wanneer Vesterbacka een game uitbrengt, wil hij deze regelmatig voorzien van updates met verbeteringen en nieuwe content; Microsoft staat dit echter niet toe.

"Is dat onze fout? Nee, dat is hun probleem. Er is geen reden waarom regelmatige updates niet mogelijk zijn wanneer je digitale distributie doet op spelcomputers."

Relevant blijven

Volgens Vesterbacka moeten de spelcomputerbouwers beter kijken naar hoe digitale content wordt geregeld op smartphones om relevant te blijven.

"Dat is de enige manier, want mensen verwachten dat games houdbaar blijven. Als je 49 of 69 dollar betaalt en je krijgt geen updates, maar je betaalt 99 cent voor een game in de App Store en krijgt elke maand updates, dan worden je verwachtingen hoger." 

Nintendo

Onlangs deed Nintendo de uitspraak dat de goedkope games in de App Store een gevaar zijn voor de hele game-industrie. "Het is interessant om te zien dat bedrijven als Nintendo zeggen dat smartphones de game-industrie kapotmaken", zegt Vesterbacka hierover.

"Als ik zou proberen om een stuk plastic van 49 dollar te verkopen zou ik me natuurlijk ook zorgen maken. Maar ik denk dat het een goed teken is dat mensen zich zorgen maken, want dat betekent voor mij dat we iets goed doen."

Eerder deze maand zei Vesterbacka dat console-gaming op zijn einde loopt, tegenover MCV temperde hij die uitspraak. Volgens hem is de consolemarkt nog steeds belangrijk en niet op sterven na dood, maar het is ook niet het snelst groeiende platform.