HOOFDDORP - De eerste verhalen van mensen met een defecte Nintendo 3DS duiken op meerdere plekken op het internet op. Hoe groot de problemen zijn, is onduidelijk.

De handheld van Nintendo is sinds afgelopen vrijdag officieel te koop in Nederland en sommige consumenten ervaren reeds wat een aantal websites de "black screen of death" noemen; een variatie op de beroemde "red ring of death" van de Xbox 360.

Bij de Nintendo 3DS betekent de foutmelding echter niet per se dat het apparaat gerepareerd moet worden. Een harde reset lost de problemen op voor sommige consumenten. Anderen krijgen de foutmelding echter herhaaldelijk tijdens het spelen van hun games en hebben het apparaat reeds teruggestuurd naar Nintendo.

De foutmelding kan op allerlei momenten voorkomen, zo blijkt uit de verhalen van diverse consumenten. De error zou onder andere kunnen gebeuren tijdens het spelen van de multiplayer- en singleplayermodi van Tom Clancy's Ghost Recon: Shadow Wars 3D, Super Street Fighter IV: 3D Edition, Lego Star Wars III: The Clone Wars en Super Monkey Ball 3D.

Reactie Nintendo

Nintendo laat in een reactie weten: "Als gebruikers problemen ervaren met de 3DS, raden wij aan dat deze gebruikers de laatste versie van de systeemsoftware downloaden. Als de problemen blijven bestaan, kunnen gebruikers contact opnemen met onze klantenservice."