HOOFDDORP - First-person shooter Homefront is een miljoen keer verkocht en 2,4 miljoen keer verscheept. Dat meldt uitgever THQ.

Jesse Divnich, vicedirecteur van de afdeling Analist Services van onderzoeksbureau Electronic Entertainment Design and Research (EEDAR), denk dat de game uiteindelijk ongeveer 3 miljoen keer zal verkopen. Dit alles ondanks het feit dat de game lagere recensiecijfers behaalde dan vooraf werd verwacht.

Die recensies zorgden er aanvankelijk voor dat de aandelenprijs van THQ aanzienlijk inzakte. Onterecht, benadrukt Divnich: "De beperkte blik van de markt en het teveel vertrouwen op verzamelde recensiecijfers voorkwamen dat investeerders het grote plaatje zagen: Homefront wordt een succes voor THQ."

Cijfers

Homefront kwam op 15 maart uit voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360 en heeft volgens Metacritic van de internationale gamepers gemiddeld een 71 uit 100 gekregen op PlayStation 3 en Xbox 360 en een 69 op PC. De game werd aangekondigd als een shooter die de concurrentie met marktleider Call of Duty: Black Ops aan zou kunnen, de spelcomputerversie van die game scoorde echter gemiddeld een 87.