HOOFDDORP - De PC-versie van Deus Ex: Human Revolution wordt gemaakt in samenwerking met de in Utrecht gevestigde ontwikkelaar Nixxes Software. Dat vertelt game-director Jean-François Dugas in een interview met Shacknews.

De Xbox 360- en PlayStation 3-versies worden volledig ontwikkeld door Eidos Montreal, Nixxes is echter ingeschakeld voor het bouwen van de PC-versie.

"Alle designs en veranderingen aan de designs worden gedaan in Montreal en naar Nixxes gestuurd. Wij overzien hun versies", vertelt Dugas. "We overzien en geven commentaar op wat wel en wat niet werkt. Het is hetzelfde proces. Het is exact hetzelfde proces, alleen zitten de programmeurs niet in hetzelfde kantoor. Het is hetzelfde spel en hetzelfde creatieve team verzorgt het."

Volgens Dugas zijn de drie verschillende versies bijna hetzelfde. Ze zitten op hetzelfde niveau, maar de interface van de PC-versie verschilt van die voor Xbox 360 en PlayStation 3. "Een klein verschil. Niet totaal verschillend. Zodat het niet aanvoelt als een overzetting van een spelcomputergame. Dat wilden we niet", voegt Dugas toe.

Nixxes

Nixxes is opgericht in 1999 en specialiseert zich in het overzetten van games naar andere platformen. Het bedrijf was onder andere verantwoordelijk voor de PC- en PS3-overzettingen van verschillende Tomb Raider-games, waaronder Anniversary, Legend en Underworld.

Het meest recente project van de studio was het ontwikkelen van de PS3- en PC-versies van Lara Croft and the Guardian of Light. Ook maakte Nixxes de PC-versie van Kane & Lynch: Dog Days en de DreamCast-versie van Legacy of Kain: Soul Reaver.