HOOFDDORP - Xbox 360-spelers kunnen steeds meer nieuwe hardcore Kinect-games verwachten in de toekomst. Dat heeft Microsofts Kevin Unangst verteld in een interview met CVG.

"Er zijn veel [hardcore games] onderweg", vertelt Unangst. "We hebben nu games als Child of Eden, The Gunstringer van Twisted Pixel en dat is nog maar het topje van de ijsberg. In de toekomst ga je zeker meer van dat soort games zien."

Dat de meeste Kinect-games niet gericht lijken op een publiek van hardcore gamers, was een bewuste keuze. "Er zijn nog geen honderd dagen verstreken sinds de lancering van Kinect.''

De bedoeling van Kinect was om bij lancering blockbusters te brengen die een brede doelgroep aanspreken, zoals Kinect Sports en Dance Central."

Geen add-ons

Unangst benadrukt dat Microsoft niet wil dat ontwikkelaars zomaar Kinect-functionaliteiten aan hun games toevoegen. "We willen geen add-ons - het moet passen bij het spel. Er zijn allerlei opties [voor ontwikkelaars], of het nou stembesturing is of gezichtsherkenning en alle andere technologieën die Kinect mogelijk maken.''

''Nu de ontwikkelaars het in handen hebben, ga je steeds meer core-games zien. Dit is nog maar het begin."