HOOFDDORP - Electronic Arts en Bigpoint zijn een strategische samenwerking aangegaan. Dit houdt in dat EA's Play4Free-titels worden uitgebracht op de online gameplatformen van Bigpoint.

De eerste titel die EA wil uitbrengen op het Bigpoint-netwerk is Lord of Ultima. Deze game staat gepland voor maart. "Ik geloof dat de game-industrie begint te beseffen dat de markt verschuift naar digitale downloads", zegt Bigpoints directeur Heiko Hubertz.

"Het is bemoedigend dat EA zich instpant met zijn Play4Free-portfolio en wij voegen deze kwaliteitsgames graag toe aan ons netwerk."

Play4Free

Het Play4Free-label van EA bevat meerdere games die gratis speelbaar zijn. Battlefield: Heroes, Lord of Ultima, Fifa Online, Need for Speed World en Tiger Woods: PGA Tour Online zijn enkele voorbeelden van games die onder dit label vallen.

Bigpoint is een in Duitsland gevestigde game-ontwikkelaar die verschillende websites heeft waarop gratis speelbare games worden aangeboden. Bigpoint werkt momenteel onder andere aan een massively multiplayer online game van Battlestar Galactica.