HOOFDDORP - Telefoonfabrikant Kyocera heeft afgelopen nacht 's werelds eerste smartphone onthuld met twee touchscreens. De Kyocera Echo, zoals het apparaat heet, krijgt volgens de fabrikant eigen games.

De telefoon komt in de lente van 2011 uit in de Verenigde Staten. Over een eventuele Europese release is geen duidelijkheid. Tijdens de onthulling werd een speciale versie van De Sims 3 gedemonstreerd die beide schermen zal benutten.

Naar verluidt lijkt de game op de Nintendo DS-versie van De Sims 3, maar met een hogere resolutie. Tevens liet Kyocera weten dat er bij de lancering nog tenminste één andere game beschikbaar zal zijn, maar het bedrijf liet niet weten welke dit is.

Android

De Kyocera Echo ondersteunt standaard Android-games en exclusieve games, die speciaal voor Echo's versie van Android en de twee touchscreens zijn gemaakt. Of er ook ondersteuning komt voor PlayStation Suite is nog niet duidelijk.

Bij de lancering draait het apparaat op Android 2.2 en voor PlayStation Suite zal in ieder geval een upgrade naar 2.3 nodig zijn. Met PlayStation Suite is het mogelijk om bepaalde PlayStation-titels op Android-telefoons af te spelen.

Xperia Play

Het vlaggenschip voor PlayStation Suite, en concurrent voor de Kyocera Echo, is de Sony Ericsson Xperia Play, officieus ook de PlayStation Phone genoemd.

De telefoon, die qua design doet denken aan de PSPgo, is voorzien van de bekende PlayStation-knoppen en draait op Android 2.3 'Gingerbread' en bezit daarmee de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem.