HOOFDDORP - Sony heeft inmiddels wereldwijd 47,9 miljoen PlayStation 3's verkocht, drie miljoen minder dan de Xbox 360. Dat blijkt uit Sony's recent geopenbaarde kwartaalcijfers.

Sony heeft dat totaal bereikt sinds november 2006, toen het apparaat in Japan en de Verenigde Staten op de markt kwam.

Vanaf maart 2007 was de spelcomputer ook te koop in Europa. Microsoft heeft sinds eind 2005 50,9 miljoen Xbox 360's verkocht. Zowel Sony als Microsoft hebben in de laatste drie maanden van 2010 6,3 miljoen stuks van hun spelcomputers verkocht.

Wii stagneert

De verkoopcijfers van Nintendo's Wii stagneren, maar het bedrijf heeft nog altijd een grote voorsprong op Sony en Microsoft. Er zijn in totaal 84,6 miljoen Wii's verkocht.

Van de PlayStation Portable zijn er het afgelopen kwartaal 3,6 miljoen verkocht, minder dan de 4,2 miljoen van hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De verkoop van PlayStation 2's bleef gelijk met 2,1 miljoen stuks.

Goed kwartaal

Sony presenteerde goede cijfers over het laatste kwartaal van 2010. Het bedrijf zag een verdubbeling van het courant resultaat, dat uitkwam op 411 miljoen euro. De belangrijkste oorzaken zijn de goedkopere productiekosten van de PlayStation 3 en groeiende verkopen van PlayStation 3-software.