HOOFDDORP - Olympisch zwemkampioen Michael Phelps leent zijn naam aan een zwemgame voor Kinect. In Michael Phelps: Push the Limit is de speler een onbekende zwemmer die kampioen wil worden.

In de game moeten spelers verschillende zwemtechnieken onder de knie krijgen. Daarbij zal Phelps de speler bijstaan door het geven van tips en trucs.

Uiteindelijk kunnen spelers Phelps bovendien uitdagen in de carrièremodus. Push the Limit wordt gericht op zowel serieuze en casual gamers, als op zwemmers. 

Techniek

"Ik ben erg enthousiast dat ik mee kan werken aan een zwemspel dat uniek is in zijn soort is en mijn passie voor zwemmen en competitieve aard weerspiegelt", legt Phelps uit. "Net als oefenen in een zwembad, gaat Push the Limit over hoe je je techniek kunt verbeteren en meester wordt in elk element van de race."

"Van de adrenaline op het startblok tot aan de laatste slag voor de finish", vervolgt Phelps.

"In mijn wereld kost het jaren van toewijding en hard trainen om net een honderste van een seconde sneller te zijn en ik geloof dat Push The Limit spelers de mogelijkheid biedt een unieke reis te maken in de wereld van het zwemmen." Michael Phelps: Push the Limit wordt verwacht in juni.