TOKIO - Sony brengt een nieuwe draagbare spelcomputer op de markt. Daarmee wil het Japanse concern niet alleen de strijd aangaan met de DS van concurrent Nintendo, maar zich ook verweren tegen de toenemende concurrentie van smartphones en tabletcomputers.

Het is de bedoeling dat de nieuwe NGP (Next Generation Portable) eind van het jaar in de winkels ligt, zo maakte Sony donderdag bekend.

Nintendo komt volgende maand met de 3DS, de driedimensionale opvolger van de DS. In Nederland is die vanaf 25 maart te koop.

De draagbare spelcomputer is de opvolger van de PlayStation Portable (PSP). Het apparaat is volgens Sony even krachtig als de PlayStation 3 van het bedrijf.

Specificaties

De prijs is vooralsnog niet bekendgemaakt, wel is duidelijk dat de NGP uitgerust wordt met een 5-inch OLED-aanraakscherm met een resolutie van 960x544. Het huidige PSP-scherm is 4.3-inch.

Daarnaast beschikt het apparaat over zowel wifi als 3G en twee camera’s. Sony maakte meteen bekend dat onder meer LittleBigPlanet, Killzone, Uncharted, Hot Shots Golf Next, Gravity Daze en Reality Fighters beschikbaar zullen zijn voor het nieuwe apparaat dat door velen al de PSP2 genoemd wordt.

Android

Misschien nog wel interessanter was de lancering van het nieuwe platform PlayStation Suite dat naast op de spelcomputers van Sony ook beschikbaar is op Androidtoestellen. Dat betekent dat Androidtelefoons en –tablets een enorme bibliotheek aan spellen tot hun beschikking krijgen.

Sony onthult opvolger PSP