Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

'Uncharted 3 moet aanvoelen als een open wereld'

HOOFDDORP - De spelwereld van Uncharted 3: Drake's Deception zal meer als een open wereld aanvoelen dan de vorige twee games in de serie. Dat meldt Justin Richmond, game director bij ontwikkelaar Naughty Dog, in een interview met Eurogamer.

"Het is nog niet zeker hoeveel we spelers laten rondwandelen, maar het zal meer open aanvoelen dan de andere games, dat is zeker", meldt Richmond.

Toch benadrukt hij dat de game nooit een echte open wereld zal kennen, zoals bijvoorbeeld in de Grand Theft Auto-reeks. "We zijn niet een open wereld-game.

Dat gaan wij nooit maken - gewoon omdat het niet iets is wat we willen maken. [...] We gaan je nooit voor duizend mijl zomaar ergens rond laten rijden. Uiteindelijk moet je het gevoel hebben dat je verdwaald bent in de woestijn, maar het gaat niet echt een open wereld zijn."

In Uncharted 3: Drake's Deception belandt hoofdpersonage Nathan Drake in de woestijn, op zoek naar de legendarische 'Atlantis van het zand'. De game moet in november exclusief op PlayStation 3 verschijnen.

Aanbevolen artikelen