HOOFDDORP - Ontwikkelaar Crystal Dynamics heeft zich uitgelaten over hoe de studio aankijkt tegen het sex appeal van Lara Croft in de nieuwe Tomb Raider-game die onlangs werd aangekondigd.

Art director Brian Horton legt aan Game Informer uit dat Lara een sexy uiterlijk geven geen doel op zich is.

"Voor zover we met sex appeal bezig zijn: we willen er gewoon voor zorgen dat mensen met een personage willen spelen en hoe aantrekkelijk dat personage is hoort daar nu eenmaal bij."

"Maar we gaan niet haar seksualiteit benadrukken zonder dat daar een gedachte achter zit. Als er een moment in het spel komt waarop heel veel aantrekkingskracht van Lara uitgaat, dan is dat omdat de situatie erom vraagt en niet om haar zo sexy mogelijk te maken", aldus Horton.

Doorzettingsvermogen

"Ik denk dat het uiteindelijk haar doorzettingsvermogen is dat de aandacht zal trekken, en dat is ons idee van wat sexy is: het zien van Lara in barre omstandigheden."

"Haar armen zijn nog steeds ontbloot en er zullen scheuren in haar kleding komen, maar dat is niet puur om meer huid te laten zien."

"Het is een manier om te laten zien dat er een bepaalde schoonheid en kwetsbaarheid komt kijken bij gevaarlijke situaties", vervolgt Horton, die laat weten dat er geen vrij te spelen bikini's voor Lara in het spel zullen zitten.