HOOFDDORP - De PlayStation 3-versie van Final Fantasy XIV is uitgesteld. Dit maakt de CEO van uitgever Square Enix, Yoichi Wada, op de officiële website van de game bekend. De MMORPG zou eerst in maart 2011 uitkomen.

Wada legt in het bericht uit waarom het bedrijf de keuze heeft gemaakt om de game uit te stellen.

“We willen geen simpele overzetting van de Windows-versie voor de Playstation 3 uitbrengen. We willen liever een game lanceren die allerlei verbeteringen heeft."

De PC-versie van Final Fantasy XIV, die eerder dit jaar uit kwam, kreeg veel kritiek te verduren van spelers. De game zou vol met bugs zitten en de gameplay zou ongebalanceerd zijn.

Hogere kwaliteit

Square Enix heeft veranderingen in het ontwikkelingsteam doorgevoerd om de Playstation 3-versie van een hogere kwaliteit te voorzien. Zo is poducer Hiromichi Tanaka, de man achter Final Fantasy XI en XIV, omgewisseld voor Naoki Yoshida.

Het team richt zich nu eerst op de recent aangekondigde update voor de PC-versie die gepland staat voor het midden van december.

Een andere update moet aan het einde van dit jaar uitkomen. Een nieuwe releasedatum voor de Playstation 3-versie is nog niet bekendgemaakt.