HOOFDDORP - Tony Hawk: Shred is in de eerste week van zijn release slechts drieduizend keer verkocht in de Verenigde Staten. Toch ziet Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing, toekomst in de games rondom de skatelegende.

Hirshberg heeft zijn vertrouwen in de skater uitgesproken tijdens een interview met IndustryGamers.

De slechte verkoopcijfers doet critici afvragen of Tony Hawk wel geschikt is om videogames te dragen. Volgens Hirshberg heeft de tegenvallende verkoop niets met de skater te maken.

“Tony Hawk is nog steeds relevant, hij is een grote aantrekkingskracht voor mensen."

Michael Jordan

“Tony Hawk blijft voor altijd een icoon. Hij heeft een blijvende kracht, net als bijvoorbeeld [basketballer] Michael Jordan. En dat betekent niet dat er geen andere goede skaters zijn doorgebroken die jonger en meer actueel zijn, maar Hawk is de grootste persoon in zijn categorie. Dus dat is niet het probleem”, vervolgt Hirshberg.

Hoop

Hirshberg heeft de hoop nog niet opgegeven wat betreft Tony Hawk: Shred. “Het is te vroeg om het boek Shred dicht te gooien, omdat we de game voor kinderen hebben gemaakt en het bedoeld is om gestaag tijdens de kerstperiode te verkopen.”

Om het tij te keren heeft de CEO wel een oplossing. “We moeten slimme vragen stellen wat betreft Shred en we moeten een paar slimme innovatieve moves maken als we de fantasie van mensen opnieuw willen doen opleven

Activision heeft een groot deel van ontwikkelstudio Robomodo ontslagen voordat Tony Hawk: Shred in de winkels lag. De game is verkrijgbaar voor Xbox 360, Playstation 3 en Wii.