HOOFDDORP - Volgens een anonieme bron van IGN zal de opvolger van de PSP, niet te verwarren met de PlayStation Phone, graphics weer kunnen geven die vergelijkbaar zijn met graphics in PlayStation 3-games.

De anonieme bron claimt de PSP2 in zijn handen te hebben gehad. Volgens de bron heeft de nieuwe handheld van Sony een processor die net iets meer dan de helft van de kracht heeft die de Playstation 3 bezit.

“De PSP2 is een beest op het gebied van graphics, met genoeg kracht om games te produceren die vergelijkbaar zijn met de games in de kinderjaren van de PS3”, meldt IGN.

Krachtige processor

De site suggereert dat dankzij de krachtige processor van de PSP2, Sony ontwikkelaars de mogelijkheid geeft om een Playstation 3-game rechtstreeks te exporteren naar de nieuwe handheld of de game licht aan te passen. In potentie kan de gamer dan zijn spel op de Playstation 3 spelen en dan onderweg het spel vervolgen op de PSP2, zegt IGN.

Volgens de geruchten bevat de PSP2 twee thumbsticks met inkepingen om de duim in te leggen zodat spelers meer grip hebben tijdens het gamen. Sony heeft vooralsnog geen reactie gegeven op de geruchten.