HOOFDDORP - Ontwikkelaar Crystal Dynamics is bezig aan een nieuwe Tomb Raider die een doorstart voor de serie moet betekenen. Dat laat de studio in een persbericht weten. De game heet kortweg 'Tomb Raider'.

“Vergeet alles wat je weet over Tomb Raider”, zegt Darrel Gallagher, hoofd van Crystal Dynamics. “We verkennen dingen die nog nooit zijn gedaan in deze serie. Dit is een origineel verhaal die Lara Croft als geen ander avontuur zal defineren."

De game gaat over de eerste avonturen die de jonge en onervaren Lara Croft meemaakt in een verhaal dat draait om “een reis waarin een normale vrouw erachter komt hoe ver ze moet gaan om in leven te blijven”, zo luidt het persbericht.

Deze informatie en de bijgeleverde artwork doet sterk denken aan de eerdere geruchten over een nieuwe Tomb Raider-game waarin Lara moet overleven op een mysterieus eiland.

Populariteit

De eerste Tomb Raider, die afkomstig is uit 1996, genoot van enorme populairiteit op de Playstation, Saturn en PC. De reeks is met games als The Angel of Darkness echter in de vergetelheid geraakt. Deze nieuwe Tomb Raider-titel zal als het aan Crystal Dynamics ligt weer wat van Lara's vroegere eer herstellen.