HOOFDDORP - Phil Harrison, de voormalige CEO van Sony, denkt dat na deze generatie consoles browsergames het gamelandschap gaan bepalen.

Op de Italian Videogame Developers Conference in Rome stelde Harrison de vraag of  er ooit een game van het kaliber van Modern Warfare 2 op een browser zou verschijnen.

"Ik denk dat het antwoord ja is", zei hij. "Ik denk dat het in de komende vijf tot tien jaar mogelijk is om zo'n game op een webbrowser, mobiel platform of iPad te krijgen."

Browseroorlog

Harrison voorspelt dat bedrijven in een "browseroorlog" terecht zullen komen. "De oorlog waar ik het over heb gaat om de technologie die ervoor moet gaan zorgen dat een dergelijke game rijke en indrukwekkende gameplay zal krijgen."

"Iemand gaat die strijd winnen. Iemand gaat het mogelijk maken om de 3D-graphics, video en audio die consoles nu hebben in een webbrowser te stoppen."

"Dat zal de ommekeer zijn in de evolutie van onze game-industrie. Daarmee zal het tegelijkertijd ook een nieuwe generatie platforms creëren."

Toekomstige economie

Harrison claimt dat tegenwoordig 68 procent van het game-kapitaal omgaat in de online wereld. "Deze investeringen zullen de toekomstige economie creëren", legt hij uit.

"Deze bedrijven zullen nieuwe technologieën, ervaringen en modellen maken. Deze investeringen zorgen daardoor de komende drie tot vijf jaar voor veranderingen in de game-industrie. Gelukkig is daar veel ruimte voor, en dat biedt kansen."