HOOFDDORP - De chief financial officer van Electronic Arts, Eric Brown, heeft in een interview gewezen het belang van de digitale verkoop van games.

Het is volgens Brown de bedoeling dat de verdeling tussen digitale en fysieke inkomsten bij de uitgever in de toekomst meer richting de 40 versus 60 procent gaat, zo stelt hij in een interview met GamesIndustry. 

"Het downloaden van digitale content door spelers is een belangrijke groeistimulans voor ons bedrijf geweest, inclusief de verkopen via microtransacties in gratis te spelen titels."

"Ook FIFA Ultimate Team is een belangrijke bron van inkomsten. Bij FIFA 09 heeft het ons 15 miljoen dollar opgeleverd, bij FIFA 10 was het al 31 miljoen. We weten niet precies hoe het met FIFA 11 zit, maar die verkoopt al wel beter", aldus Brown. 

Hele spellen

Ook bij het downloaden van hele spellen heeft EA de afgelopen jaren een flinke groei gezien. "We zien voor het eerst dat first-person shooters zoals Battlefield Bad Company 2 vaker digitaal dan fysiek aangeschaft worden. Met dat soort verkopen kunnen we onze digitale bedrijfsvoering flink uitbreiden. Het is een goede markt om aan deel te nemen. 85 procent van de groei die we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt komt vanuit onze eigen series, en niet van acquisities."