HOOFDDORP - Uitgever Electronic Arts ziet geen brood meer in het maken van filmgames. Dit vanwege de steeds hoger wordende royalties die licentiehouders eisen, stelt Frank Gibeau van EA in een interview met Develop.

"Als je een verkoophit wil, dan moet je de ontwikkeling van een game de tijd geven. De dagen van middelmatige op populaire filmlicenties gebaseerde games zijn geteld", aldus Gibeau, die aangaf dat EA geen plannen heeft om bijvoorbeeld weer een James Bond-titel te maken.

"Nee, absoluut niet. Die licentie hebben we laten vallen omdat we vonden dat we meer eigen IP's in ons bezit moesten hebben."

Licentiehouder

"Het percentage royalties dat je moet betalen aan de licentiehouder gaat echt de verkeerde kant op. De marges worden uitgeknepen en daarbovenop is de markt voor filmgames ingestort. Als je bedenkt hoeveel geld we hebben voor een titel en hoeveel werk we daar in moeten stoppen, dan is het niet zo gek dat we liever een eigen IP wilde maken."

"Het team dat achter de James Bond-spellen zit heeft later voor Dead Space gezorgd. En zeg nu zelf, wat zou je liever uitgeven, in de winkels leggen en spelen? De nieuwste James Bond of Dead Space 2?"