HOOFDDORP - Guns 'N Roses-zanger Axl Rose heeft Activision Blizzard aangeklaagd. Volgens Rose hield het bedrijf zich niet aan een tussen de twee partijen gemaakte afspraak, die associaties tussen het nummer 'Welcome to the Jungle' en de voormalige gitarist van de band, Slash, verbood.

Hier was volgens hem toch sprake van in Guitar Hero III: Legends of Rock.

Volgens Rose was afgesproken met Activision Blizzard dat er bij het gebruik van het nummer geen referentie naar "het voormalige Guns 'N Roses lid of zijn huidige band Velvet Revolver" zou worden gemaakt.

Axl Rose ontdekte later echter een virtuele versie van Slash in Guitar Hero III. Daarnaast werd volgens Axl het nummer 'Sweet Child 'O Mine' gebruikt in een internetpromotie voor Guitar Hero III, terwijl het nummer alleen voor het tweede deel in de muziekreeks was gelicenseerd.

Misbruik kostbare eigendommen

"Deze rechtszaak draait om het beschermen van Guns 'N Roses en 'Welcome to the Jungle' en moet Activision verantwoordelijk houden voor het misbruik van deze kostbare eigendommen", aldus Skip Miller, de advocaat van Rose, tegen Reuters.

"We willen een gedeelte van de winst en vergoeding voor de geleden schade." Rose wil in totaal bijna 15 miljoen euro van Activision Blizzard krijgen. De uitgever heeft nog niet gereageerd.