AMSTERDAM - Lasergamen met een iPhone fungerend als pistool: een patent van Apple suggereert dat dit in de toekomst misschien werkelijkheid wordt.

Met de iPhone zouden consumenten virtueel kunnen gamen in een 3D-wereld, zo verwacht Apple met haar patent 'Interactive Gaming with Co-Located, Networked Direction and Location Aware Devices', dat vandaag werd opgemerkt door AppleInsider.

De speler kan een tegenstander opmerken via het camerascherm en deze daarna met een druk op de knop neerschieten. Daarnaast zijn opponenten, wanneer ze uit zicht zijn, in de gaten houden via de GPS-functie en de bewegingsdetector van de telefoon.

Op deze manier zou bijvoorbeeld een potje virtueel lasergamen accuraat gespeeld kunnen worden. Apple noemt dat een 'interactive game environment' en toont zijn intenties op afbeeldingen.

Lasergame

In het patent bespreekt Apple ook het inzetten van andere mogelijke nuttige functies van de iPhone, zoals de gyroscoop en de versnellingsmeter.

De versnellingsmeter zou gehanteerd kunnen worden voor het besturen van een wagen, terwijl alle functies tezamen voor de spelers kunnen opmaken of één van de andere tegenstanders geraakt is door een schot. Verder wordt een extra grip voor de iPhone geopperd, die als pistoolgreep gebruikt kan worden.