HOOFDDORP - IO Interactive, de ontwikkelaar van de Kane & Lynch- en Hitman-serie, heeft mogelijk weer te kampen met ontslagen. Eerder dit jaar moesten 35 werknemers de studio al noodgedwongen verlaten en nu zouden er nog eens 35 hun baan verliezen.

Ook zou een nog onaangekondigd project geannuleerd zijn. Dit meldt George Broussard, mede-eigenaar van 3D Realms, via Twitter.

“Ontslagen bij IO Interactive (Kane&Lynch/Hitman). Zoveel als 35 mensen die wegmoeten en een project dat is geannuleerd.

Officiële reactie

Het ontslagseizoen is weer gaande”, zo luidt het bericht van Broussard. Waar Broussard deze uitspraken op baseert is niet bekend. IO Interactive zelf heeft nog geen officiële reactie gegeven op zijn beweringen.

IO Interactive bracht onlangs Kane & Lynch 2: Dog Days uit en zou volgens de stemacteur die de rol van Agent 47 inspreekt werken aan een nieuw deel in de Hitman-serie. Het is al sinds 2006 stil rond de serie, maar eerder dit jaar doken er twee concepttekeningen op, die hintten naar een nieuw deel dat in 2011 uit zou moeten komen.