HOOFDDORP - De onlangs uitgezonden aflevering van Oprah waarin het hele publiek een Xbox 360 met Kinect kreeg, heeft geleid tot een grote stijging van de reserveringen voor de cameracontroller.

Webshop Amazon.com zegt dat het aantal reserveringen van Kinect met 47 procent is gestegen sinds het apparaat door Oprah werd omschreven als "de grote volgende stap in videogames".

Het apparaat staat nu op de zevende plaats in de lijst van bestverkochte gameproducten op Amazon.com.

Reserveringen van de bundel met Kinect en de 4 gigabyte-versie van de Xbox 360 stegen bovendien met 67 procent en dit product klimt hierdoor naar de honderdste plek. De Xbox 360-bundel met een harde schijf van 250 gigabyte staat op de 43e plek en zag een stijging van 43 procent.

Kinect

De cameracontroller van Microsoft wordt op 10 november in de winkels verwacht. Het apparaat bevat een tweetal camera’s, die spelers hun figuur en bewegingen kunnen herkennen en interpreteren. Bovendien reageert het apparaat op stemcommando’s.

Hierdoor is het mogelijk om zonder controller te gamen. In het spel Kinect Adventures, dat met de hardware wordt meegeleverd, moeten spelers onder andere hun virtuele evenbeelden in een raft in balans houden. In de eerste maand na  lancering moeten er in totaal achttien games voor Kinect op de markt verschijnen.