HOOFDDORP - Hoewel Sony hoog inzet op 3D-gaming, zijn niet alle games geschikt voor de nieuwe techniek. Dit zegt Andrew House, president van Sony Computer Entertainment Europe, in een interview met Gamer.nl

"Niet elke stijl is geschikt voor 3D", zegt House in het interview. "Het zou een vergissing zijn om te proberen het er als een soort van deken op te leggen, om te zeggen dat alle games in 3D moeten zijn. Ik denk niet dat dat de goede aanpak is."

3D-gaming zit nog in de beginfase, en House gelooft dan ook dat er nog veel ontdekt moet worden over de techniek. "Ik denk dat er een heleboel geëxperimenteerd gaat worden met de technologie en hoe deze van toepassing kan zijn op specifieke genres en specifieke types gameplay."

"Ik ben geen ontwikkelaar, dus het is voor mij moeilijk om te voorspellen welke kant we op gaan, maar het gevoel van enthousiasme dat de ontwikkelaars hebben die al langere tijd met 3D werken, zegt me dat we waarschijnlijk een aantal interessante ontwikkelingen gaan zien.”

3D-gaming

De nieuwe 3D-technieken zijn belangrijk voor Sony. De PlayStation 3 is geschikt voor 3D-gamen, wat voor een stimulans van de verkoop van Sony's 3D-televisies kan zorgen. Concurrent Microsoft kijkt de kat nog uit de boom met deze ontwikkeling. 

“Sony heeft een unieke positie in de 3D-categorie", zegt House. "Wat betreft PlayStation 3 denk ik dat gamen in drie dimensies de mogelijkheid heeft om de consument de kracht van 3D te tonen.

Voor eenzijdige 3D-entertainment kan ik naar de bioscoop gaan, maar alleen thuis kan ik die interactieve 3D-ervaring krijgen op de PlayStation 3."

Lees het complete interview in twee delen op Gamer.nl