AMSTERDAM - Een game-ontwikkelaar heeft een programma gemaakt waarmee basisscholieren huiswerk via een soort Hyves kunnen doen. Daar schrijft het AD vrijdag over.

Via een website kunnen scholieren een profiel aanmaken en quizvragen beantwoorden over aardrijkskunde, taal, topografie, rekenen en geschiedenis.

Met de antwoorden kunnen ze punten sparen voor bioscoopbonnen, beltegoed en proefabonnementen op tijdschriften. Ook is het mogelijk wedstrijdjes met andere leerlingen te doen.

Niet verplicht

De dienst is niet verplicht en kost tot acht euro per maand. Het programma wordt al door zo'n zevenduizend leerlingen in de groepen 6, 7 en 8 gebruikt. "Wat doen kinderen als ze thuiskomen en huiswerk moeten maken? Dan gaan ze ook even op MSN, Hyves of Facebook. Ons programma, Squla, springt daar op in", zegt een medewerker van de ontwikkelaar in de krant.

Toetsinstituut Cito werkt met het bedrijf samen. "Het is een toegankelijke manier om kennis te maken met de lesstof." Leerkrachten gebruiken de website al op het digitale leerbord voor de klas. "Dan oefenen we de vragen en maken we er een leuk wedstrijdje van", zegt een docent in het AD.