HOOFDDORP - Chuck Bittner, die al vijftien jaar met een motorische beperking kampt, heeft een petitie gestart waarin hij ontwikkelaars vraagt om in hun spellen de mogelijkheid te bieden aan spelers om zelf acties toe te wijzen aan de verschillende knoppen op een controller.

Dit meldt Destructoid.

Bittner raakte vijftien jaar geleden betrokken bij een auto-ongeluk en is sindsdien minder goed in staat om zijn lichaam te bewegen.

Bittner is een fervent gamer en speelt onder meer Call of Duty: Modern Warfare 2, waarin hij een score van 30-0 wist te halen, ondanks zijn fysieke beperking.

Zelf instellen

Toch loopt hij regelmatig tegen problemen aan, met name door het feit dat veel games geen optie hebben om de aan knoppen toegewezen acties naar eigen voorkeur in te stellen.

Zo is de afstand tussen de schietknop en de knop voor het vizier te groot voor Bittner en kan hij hierdoor niet ingezoomd op zijn tegenstanders vuren. 

Om die reden besloot Bittner onlangs een petitie te starten, die 'lotgenoten' oproept om ook hun beklag kenbaar te maken. De petitie is inmiddels ondertekend door 3.000 mensen. Als er 10.000 digitale handtekeningen gezet zijn zal Bittner de petitie aanbieden aan ontwikkelaars en producenten van spelcomputers.