HOOFDDORP - Microsoft heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan Josh Moore, een 26-jarige Xbox Live-gebruiker die eerder deze week zijn account geband zag worden om een overtreding van de gedragsregels.

Zijn woonplaats Fort Gay in West-Virginia werd door het bedrijf aangemerkt als ongepast.

Microsoft heeft zijn Xbox Live-account inmiddels weer hersteld. Dit deed het bedrijf echter pas nadat het verhaal aandacht kreeg in de media.

Stephen Toulouse van Xbox Live bood persoonlijk zijn excuses aan en noemde de kwestie “een zeer, zeer specifiek geval waarbij een fout is gemaakt” en gaf aan “er alles aan te doen om het weer in orde te maken.”

Aangepast beleid

Eerdere pogingen van Moore om de klantenservice van Microsoft te overtuigen van het bestaan van de woonplaats Fort Gay liepen op niets uit. De medewerker die Moore aan de lijn kreeg gaf aan hem "niet te kunnen helpen.”

Sinds een half jaar is het overigens toegestaan voor Xbox Live-gebruikers om hun seksuele geaardheid tot uiting te laten komen in hun online profiel. Het gebruik hiervan ter belediging van deze geaardheid is echter nog steeds verboden.