ROTTERDAM – De game Duke Nukem Forever, die al in 1997 werd aangekondigd door 3D Realms, is in nieuwe handen gekomen. Ontwikkelaar Gearbox Software heeft de taak gekregen het spel af te maken, waarna 2K Games het op de markt zal brengen.

Dit heeft 2K Games officieel bekendgemaakt tijdens de Penny Arcade Expo in Seattle. Hiermee is een einde gekomen aan een lange periode vol geruchten over de ontwikkeling van Duke Nukem Forever en een mogelijke rol daarbinnen voor Gearbox Software.

Uitgever 2K Games hoopt Duke Nukem Forever in 2011 op de markt te brengen voor de pc, Xbox 360 en PlayStation 3. Gearbox bevestigt hierbij dat de game zowel over een singleplayer- als een multiplayer-modus zal beschikken.

Gearbox-directeur Randy Pitchford laat verder weten dat zijn bedrijf al eind 2009 het werk aan de game heeft overgenomen van 3D Realms. Echter is dit nu pas officieel bekendgemaakt.

Ontslagen

3D Realms, de oorspronkelijke ontwikkelaar van Duke Nukem Forever, moest in mei 2009 het voltallige ontwikkelteam ontslaan nadat het bedrijf in financiële problemen terecht was gekomen.

Hierna ontstond een juridisch gevecht met Take Two over de rechten op de titel.