HOOFDDORP - LucasArts heeft in een verklaring laten weten dat het een onbekend aantal medewerkers heeft ontslagen. Dit bericht kwam naar aanleiding van geruchten dat dertig procent van alle medewerkers van de studio hun baan kwijtgeraakt zouden zijn.

De verklaring van de studio voor de gedwongen ontslagen leest als volgt: "LucasArts is bezig aan een reorganisatie van zijn teams, om beter in te springen op de behoeften van de interne studio. Helaas betekent dit dat we het aantal werknemers moeten reduceren.''

''LucasArts blijft gedreven om een hoogwaardige interne studio te creëren en relaties met vertrouwde externe partners te onderhouden, om zo kwalitatieve spellen af te leveren die fans zullen verbazen en inspireren."

The Force Unleashed III

De woordvoerder van LucasArts kon niet zeggen hoeveel medewerkers de studio hebben moeten verlaten en in welk departement de meeste banen zijn verdwenen.

Een aantal weken terug diende Haden Blackman, producent van de The Force Unleashed I en II, al vrijwillig zijn ontslag in en kort daarna ontstonden geruchten dat een derde deel in de serie, nog voordat het tweede deel in de winkels ligt, geannuleerd is.

Bronnen zeiden toen al dat de medewerkers binnen LucasArts "management- en gezagsveranderingen" te wachten stond.