HOOFDDORP - Er zal in de toekomst een aflevering van MythBusters uitgezonden worden die aan games gerelateerde mythes bespreekt. Dit zei Adam Savage, één van presentatoren van MythBusters, tijdens een interview op Comic-Con 2010.

"We hebben een aantal verhalen uit games die al heel lang op de lijst staan [van mythes die we nog willen testen]", aldus Savage. Als voorbeeld noemde hij de mythe 'Nintendo vs. Pro'.

"Dat gaat over het idee om te kijken of  iemand die zojuist zijn rijbewijs heeft gehaald, door zijn training uit racespellen op een echte racebaan mee zou kunnen doen. Er is een hoop dat we met dat soort dingen kunnen doen." Savage bevestigde vervolgens dat het programma "op een gegeven moment een speciale gamesaflevering zal krijgen".

Wederzijdse interesse

Een andere medewerker van de televisieserie, Grant Imahara, voegt er aan toe dat de interesse voor het bespreken van dergelijke mythes niet alleen van hun kant afkomstig is. Hij laat weten dat uitgever Ubisoft direct contact heeft opgenomen met MythBusters om aan te geven dat zij een dergelijk concept wel zien zitten.