HOOFDDORP - Ubisoft Europa's managing director Alain Corre meent dat er op de huidige consoles geen ruimte meer is voor kleine, alternatieve titels. Dat meldt hij aan de website Games Industry.

"De games die niet de allerhoogste status hebben zijn niet meer rendabel. Dat is in de laatste achtien maanden veranderd."

Volgens Corre kost een grootschalige game wel meer om te ontwikkelen, maar dit is nodig om bovenaan de verkooplijsten te komen. "Het is minder risicovol om meer te investeren in één game of franchise, dan het verdelen van je geld over drie of vier games."

Ubisoft gaat volgens Corre de afgelopen tijd anders te werk dan voorheen, vooral omdat de markt voor hardcore games is veranderd.

Niveau

"Bij hardcore games waarbij we niet zeker zijn dat ze van een bepaald niveau zullen zijn, stoppen we de ontwikkeling. We richten ons meer op de grote series, dat is wat de markt wil."

Volgens Corre is de aankomende strategische game R.U.S.E. mogelijk één van de laatste nieuwe series van Ubisoft voor hardcore gamers op de huidige generatie consoles. "Vooral in deze periode zijn we voorzichtig met het lanceren van nieuwe merken."