HOOFDDORP - In een interview met MTV Multiplayer heeft Blizzard's Rob Pardo aangegeven het belangrijk te vinden getalenteerde mensen te vinden voor het verfilmen van de intellectuele eigendommen van het bedrijf, waaronder StarCraft.

Hij zei waarschijnlijk in zee te willen gaan met James Cameron, de regisseur van Avatar, als deze aan zou bieden om een verfilming van Starcraft te maken.

"We hebben altijd wel interesse gehad in onze spellen op televisie of op het witte doek te zien. Het is alleen lastig om de juiste mensen daarvoor te vinden."

"We hadden best al jaren geleden [een StarCraft-film] of iets op televisie kunnen maken, maar we vinden het belangrijker dat we creatieve mensen vinden, die echt talent hebben maar ook echt enthousiast zijn over onze intellectuele eigendommen", zo vertelt Pardo.

Hij vervolgt zijn verhaal door te stellen dat het bedrijf wel openstaat voor dergelijke projecten. "Ik denk dat als James Cameron morgen naar ons toe zou komen en zei: 'Willen jullie een StarCraft-film maken?', dan zouden we met hem waarschijnlijk wel een contract ondertekenen."

World of Warcraft-film

Onlangs kwam naar voren dat het script van de World of Warcraft-film, die al wel in productie is, nog niet is afgerond en dat de de film dus nog even op zich zal laten wachten. Regisseur van de film is Sam Raimi, die ook verantwoordelijk was voor de drie Spider-Man-films.